Gıda mevzuatında yol arkadaşınız.
← Bütün sorular

Geleneksel ürünlerin özel yasakları

Tahine renklendirici eklemek başka susamlı ürünlerde izinli olduğu için olur mu?

Soru fe2a1ff0

Cevap

Tahin için özel satır tüm katkıları yasaklar; başka kategori izni aktarılmaz.

Dayanak ve kapsam: Ek-VIda pekmez, tahin, baklava, tarhana ve kavurma için yasaklanan katkı kategorisi tümü olarak verilir. Genel kategori izni özel ürün yasağını geçersiz kılmaz.

Dikkat: Bu gıdaların kendisi ile bileşen olarak kullanıldıkları başka gıda aynı kategori değildir. Gıda bileşeni ile katkı maddesi hukuki kimliği karıştırılmaz.

Dayanaklar

Türk Gıda Kodeksi Gıda Katkı Maddeleri Yönetmeliği · Geleneksel gıdalar
MADDE 20- (1) Avrupa Birliği üye ülkelerinde üretilen geleneksel gıdalar ve bu gıdalarda kullanılması yasaklanan gıda katkı maddeleri EK-IV’te listelenir.
(2) Ülkemizde üretilen geleneksel gıdalar ile bazı gıdalarda kullanımı yasaklanan gıda katkı maddeleri ve/veya gıda katkı maddesi kategorileri EK-VI’da listelenir.
DÖRDÜNCÜ BÖLÜM
Etiketleme
Kaynağı incele · Resmî kaynak
Türk Gıda Kodeksi Gıda Katkı Maddeleri Yönetmeliği · Ülkemizde üretilen bazı ürünler ve bu ürünlerde kullanılması yasaklanan
Gıdalar | Yasaklanan gıda katkı maddelerinin adı/kategorileri — Kavurma | Tümü

Gıdalar | Yasaklanan gıda katkı maddelerinin adı/kategorileri — Pekmez | Tümü

Gıdalar | Yasaklanan gıda katkı maddelerinin adı/kategorileri — Tarhana | Tümü

Gıdalar | Yasaklanan gıda katkı maddelerinin adı/kategorileri — Tahin | Tümü

Gıdalar | Yasaklanan gıda katkı maddelerinin adı/kategorileri — Baklava | Tümü
Kaynağı incele · Resmî kaynak

Cevap size yardımcı oldu mu?

Henüz puan verilmedi.

1 düşük, 5 yüksek olmak üzere puanınız

Yorum veya düzeltme önerisi

Yorumunuz yönetici incelemesinden sonra yayımlanır. Kişisel veya gizli ürün bilgisi paylaşmayın.

Yorumlar

İlk yorumunuzu paylaşabilirsiniz.

Kapatmak için Esc tuşuna basın.