Gıda mevzuatında yol arkadaşınız.
← Bütün sorular

Etiketleme uygulamaları

Vegan badem içeceğine badem sütü denebilir mi?

Soru 1a257ff1

Cevap

Hayır. Vegan ürünlerde süt ve süt ürünü adları kullanılamaz. Kılavuz Hindistan cevizi sütünü bu adlandırma kuralının istisnası olarak belirtir.

Dayanaklar

Türk Gıda Kodeksi Gıda Etiketleme ve Tüketicileri Bilgilendirme Yönetmeliği Kılavuzu · Madde 12.5 · PDF s. 13
Vegan tüketicilere yönelik gıdaların adı ve markası dâhil olmak üzere etiketinde; süt ve süt
ürünlerine ait gıda adları kullanılamaz. Hindistan cevizi sütü bu kapsamda değerlendirilmez.
Kaynağı incele

Cevap size yardımcı oldu mu?

Henüz puan verilmedi.

1 düşük, 5 yüksek olmak üzere puanınız

Yorum veya düzeltme önerisi

Yorumunuz yönetici incelemesinden sonra yayımlanır. Kişisel veya gizli ürün bilgisi paylaşmayın.

Yorumlar

İlk yorumunuzu paylaşabilirsiniz.

Kapatmak için Esc tuşuna basın.