# Vegan badem içeceğine badem sütü denebilir mi?

Canonical: https://gidamevzuati.com/sorular-ve-cevaplar/1a257ff1
Soru ID: 1a257ff1
Soru yazarı: Gıda Mevzuatı
Soru yayın tarihi: 2026-10-12
Soru son düzenleme: 2026-10-12
Cevap yazarı: Gıda Mevzuatı
Cevap yayın tarihi: 2026-10-12
Cevap son düzenleme: 2026-10-12

## Cevap

Hayır. Vegan ürünlerde süt ve süt ürünü adları kullanılamaz. Kılavuz Hindistan cevizi sütünü bu adlandırma kuralının istisnası olarak belirtir.

## Dayanaklar

### Türk Gıda Kodeksi Gıda Etiketleme ve Tüketicileri Bilgilendirme Yönetmeliği Kılavuzu · Madde 12.5 · PDF s. 13

Kaynak: https://gidamevzuati.com/mevzuat/204259

> Vegan tüketicilere yönelik gıdaların adı ve markası dâhil olmak üzere etiketinde; süt ve süt
> ürünlerine ait gıda adları kullanılamaz. Hindistan cevizi sütü bu kapsamda değerlendirilmez.
